Strumica Оnline

Тука сме. Постоиме. Во кодовите сееме зборови. Нешто пораzлично од градот...
Јогата може да биде корисна за сите - добрите и лошите, болните и здравите, верниците и неверниците, писмените и неуките, младите и старите.... Прочитај повеќе...
Внатрешните побуди во моментот се клучни, а дали тоа е чин на херојство или достоинство, во моментот и не е толку важно. ... Прочитај повеќе...
Meѓународната поетско-културна манифестација „Анте Поповски - Антево перо“ распишува КОНКУРС за доделување на наградата „Антево перо“, востановена во чест на творештвото на бардот на современата македонска поезија, Анте Поповски, за 2022 година... Прочитај повеќе...
Мирна и Дејан со својата манијакална посветеност врз силниот и сугестивен текст на Славејков кој буричка во недозволеното, докажаа дека оние што се дрзнуваат – успеваат да одат подалеку од замката (во која често паѓаме сите), а тое е кусиот светоглед на медиокритетската маса што гуши!... Прочитај повеќе...